Du visar för närvarande Topcon lanserar ny GNSS-mottagare – HiPer CR

Topcon lanserar ny GNSS-mottagare – HiPer CR

HiPer CR är en kompakt och lätt GNSS-mottagare (RTK)-noggrannhet på centimeternivå i realtid för proffs som jobbar i ett brett spektrum av applikationer inom lantmäteri-, bygg & anläggnings-, konstruktions-, ingenjörs-, skogs- och gruvindustrin. Den ansluter sig till en portfölj av mer fullfjädrade mottagare med hög precision, inklusive HiPer HR och VR.

HiPer CR tillhandahåller spårning av flera konstellationer, inklusive GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou och QZSS. Den kan användas i en mängd olika konfigurationer, inklusive som en nätverks-RTK-rover, i bas- och rover-uppsättningar och integrerad hybridanvändning med en robotic totalstation.

”Användare kan också välja att använda mottagaren som en del av ett hybridpositioneringssystem, vilket innebär att de kan använda en robotic totalstation för prismamätningar i GNSS-blockerade områden som inne på lager, byggnader, tunnlar m.m. eller byta till GNSS-mätning med HiPer CR. Med Hybrid Positioning har användarna mångsidigheten att växla mellan dessa lägen snabbt och effektivt, oavsett omständigheterna på arbetsplatsen, säger han.

Läs mer om Hiper CR på Blinkens hemsida här