Intervju om nya skannern – Trimble X9.

Intervju med Petter Hoffmann, Regionchef SYD, på Trimtec. Här berättar han mer om nya Trimble X9.

Den nya Trimble X9 laserskannern har nu introducerats på marknaden. Hur skiljer den sig från tidigare produkter?
– Den innebär ett perfekt komplement och fyller utrymmet mellan de tidigare X7- och X12-utrustningarna.

– X9 är förvillande lik Trimble X7 till det yttre, men har rejält utökad kapacitet: en räckvidd på upp till 150 meter, och en skanninghastighet på upp till 1 miljon punkter i sekunden. Molnen är dessutom ännu skarpare än tidigare!

– Den fantastiska förmågan att skanna svåra ytor som fanns med Trimble X7 i dess ”High Sensitivity”-läge är standard i X9:ans skanningsflöde, vilket ger enastående bra resultat i utmanande miljöer. Det automatiska kalibreringsförfarandet har också blivit snabbare.

De som arbetar med Trimble X7 idag uppskattar fältmjukvaran Trimble Perspective mycket. Har det skett någon utveckling där?

– Perspective har tillsammans med X9 utvecklats ytterligare. Trimble har till exempel ändrat hur mjukvaran hanterar bildmaterialet, och panoramafoton vi får från X9 ger väldigt hög kvalitet.

Är det svårt att lära sig använda den?

– Systemet med Perspective och X9 skiljer sig väldigt lite i arbetsflödet från X7, som redan ansågs vara extremt användarvänligt och lätt att komma in i. Trimble har behållit alla de fina funktionerna som innebär automatisk nivellering och kalibrering, full registrering i alla miljöer i fält, möjlighet till georeferering i fält, IP-klass 55 och så vidare.

Fokus ligger på en trygg och pålitlig lösning som ger användaren möjlighet att skapa ett toppklassigt material, färdigt för leverans direkt i fält!

Det låter ju jättebra! Men om man är nyfiken på att se eller rent av testa utrustningen, hur går man till väga då?

– Kontakta oss på Trimtec så ser vi till att ses och demonstrerar, eller varför inte hyra en utrustning och testkör den själva i skarpt läge!

Läs mer om Trimble X9 hos Trimtec
Trimble X9 | Effektiv, snabb och pålitlig laserskanner | Trimtec™