Lediga jobb  

   

Köp & sälj  

   
   

Besökare  

Idag0
Senaste månaden1281
Totalt759890
   

Mätningsingenjör

Detaljer

Som en del av Region Gotland arbetar samhällsbyggnadsförvaltningen med medborgarnas livsmiljö. Våra cirka 140 medarbetare hanterar frågor som rör bygglov, detaljplaner, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och alkoholtillstånd, geografisk information samt räddningstjänst. Enhet geografisk information har elva medarbetare som tillsammans tar fram och tillhandahåller geodata både till verksamheter inom Region Gotland såväl som till externa kunder. Enheten står för hela kedjan från fältmätning fram till färdig produkt (t.ex. nybyggnads- eller grundkarta) och sköter bland annat driften av Region Gotlands geografiska informationssystem (GIS) samt adressättning och 3D visualisering. 

Inom ramen för vårt nya digitaliseringsprojekt, DISA, kommer vi göra en stor satsning på kvalitetshöjning av fastighetsgränser och söker därför dig som är mätningstekniker eller mätningsingenjör och önskar bli en del av vår enhet där vi tillsammans arbetar för en smart samhällsbyggnadsprocess med geodata i centrum. 

Som mätningsingenjör hos oss kommer du arbeta med kvalitetshöjning av fastighetsgränser inom våra detaljplanelagda områden. Arbetet innefattar tolkning av äldre förrättningsakter, planering av fältarbete, inventering och mätning i fält samt beräkningar och leveranser av kvalitetshöjda gränser till Lantmäteriet. Om intresse finns kommer det även finnas möjlighet för dig att handleda mät- och kartstudenter som kommer genomföra sin praktik hos oss under olika perioder. 

En stor del av ditt arbete utgörs av inmätning av fastighetsgränser i fält. Arbetet utförs övervägande med totalstation och GNSS, men har du intresse och kompetens finns det möjlighet för dig att medverka till att nya mätmetoder börjar användas. Arbetet är omväxlande och frihet under ansvar är en självklarhet hos oss. 

Varje morgon utgår du från vårt kontor i Visby men mätuppdragen är sedan spridda över hela ön, till dem tar du dig i våra mätbilar som är inredda med allt som kan tänkas behövas under en dag.

Region Gotland

 

AddThis Social Bookmark Button
   

Annonsera på Surveyors.se