Lediga jobb  

   

Köp & sälj  

   
   

Besökare  

Idag7
Senaste månaden1010
Totalt788843
   

Företagsnyheter

Nyanställning Blinken Tools AB

Detaljer

Blinken Tools AB har anställt Matthew Bruhn som Sälj-& Produktansvarig ”High End Solutions” i Sverige.

Matthew har en lång erfarenhet inom mätbranschen och har de senaste åren jobbat som Kund & Avtalsansvarig samt regionansvarig i Skåne, Halland och Blekinge för Mätkungen AB.

Han började sin anställning 11 mars.

AddThis Social Bookmark Button

Mitta AB köper MRM Konsult AB

Detaljer

Mitta AB har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i Mark Radon Miljö MRM Konsult AB. MRM bedriver konsultverksamhet inom mark och miljö, utför analyser av väg-, järnvägs- och ballastmaterial och utför geotekniska laboratorieanalyser. MRMs omsättning uppgår till ca 26 miljoner kronor och sysselsätter 20 experter. Som en del av arrangemanget kommer MRMs ägare Håkan Rosén, Johan Renström och Nils Sundström att bli nyckelpersoner för Mittas verksamhet och blir också delägare i Mitta AB, som ägs av personalen i Mitta-koncernen och det finska kapitalinvesteringsbolaget Helmet Capital.

Mittas affärsverksamhet i Sverige har fortsatt att växa kraftigt under år 2018 och omsättningen förväntas stiga till 100 miljoner kronor under år 2018. Mitta-koncernen är nordens ledande konsultföretag inom mätning som fortsätter att växa kraftigt och omsättningen förväntas stiga till över 35 miljoner euro år 2018.

Förvärvet av MRM ökar Mittas resurser särskilt i norra Sverige samt breddar serviceutbudet framför allt inom geoteknik och labbtjänster.

”MRM är perfekt komplement till Mitta, eftersom vi har haft viljan att växa norrut. Samtidigt får vi mera kunskap i tjänster vars efterfrågan är kraftigt ökande”; säger Tomas Knutsson, vd, Mitta AB.

”Vi har jobbat tillsammans med Mitta på olika projekt och lärt känna varandra. Vid vårt sammarbete fick vi känslan att det finns otroligt fina möjligheter att utveckla verksamheten tillsammans”; säger Håkan Rosén, vd, Mark Radon Miljö MRM Konsult AB.

AddThis Social Bookmark Button

Ny vd på Scior

Detaljer

Krister Arnaryd blir ny vd för Scior Geomanagement AB. Målet är att fortsätta utveckla Sciors erbjudande inom geografisk informationsteknik för samhällshällsbyggande.

– Det känns väldigt roligt och spännande att tillträda tjänsten som vd på Scior Geomanagement. Scior är känt för sina mycket kompetenta konsulter. Jag tror att ett modernt ledarskap tillsammans med min branscherfarenhet kommer att kunna bidra till att behålla det som kännetecknar Scior idag men också utveckla företaget till nya nivåer, säger Krister Arnaryd.

Krister kommer närmast från jobbet som vd på Leica Geosystems AB och Svensk Byggnadsgeodesi AB. Krister som är utbildad mätningsingenjör har lång och bred erfarenhet från mätbranschen, bland annat som mätchef i ett antal stora projekt och som ledare i tillväxtbolag.

- Efter tio år som vd känns det bra att lämna över rodret till Krister. Under Kristers ledarskap kommer vi att fortsätta utveckla Scior och stärka vår position som ett av landets ledande företag inom mätteknik. För mig känns det också inspirerande att tillsammans med mina konsultkollegor helhjärtat få ägna mig åt teknik och utveckling i våra uppdrag, säger Fredrik Landqvist.

Krister tillträder sin nya tjänst första januari 2019. Han efterträder Fredrik Landqvist som har varit Sciors vd sedan 2008. Fredrik kommer att från årsskiftet arbeta som senior konsult i uppdrag och med affärsutveckling för hela företaget. 

AddThis Social Bookmark Button

Mitta startar nytt kontor i Karlskrona

Detaljer

MITTA har etablerat sig nu i Blekinge och närmare bestämt med ett nytt kontor i Karlskrona. Avdelningen kommer att arbeta i Blekinge,  Skåne,  Småland och Kalmar och erbjuder våra tjänster såsom: 

- Bygg o Anläggningsmätning - Inmätning - Utsättning - Maskinstyrning - Laserscanning - UAS (flygmätning) - Geoteknik.

AddThis Social Bookmark Button
   

Annonsera på Surveyors.se